SPACEMAKER

Побрзо и попаметно одлучување во урбанистичкото планирање

 

Придружете ни се на вебинарот!

22/2/2023 од 10:00h

Јазик на вебинарот: хрватски

Откријте ги можностите на Spacemaker и научете како да работите на најефикасен начин во урбанистичкото планирање денес.

Spacemaker е алатка за урбанистичко планирање. Може да ја користат архитекти, планери и инвеститори за да се уверат дека она што го предлагаат или градат е со највисок можен квалитет за дадена локација. Алатката ги комбинира леснотијата на користење, моќта на работа во CLOUD, генеративниот дизајн и ефикасното користење на информациите со цел да ни овозможи лесен пристап до оптимални проектантски решенија.

Тоа е алатка која очекува од нас да бидеме тие што ќе донесуваат одлуки, а генерирањето решенија може речиси целосно да го оставиме на компјутерот или да одредиме до кој степен компјутерот ќе го направи тоа наместо нас. Со оглед на тоа што е алатка за раната фаза на проектот, самото моделирање е многу едноставно бидејќи сè уште најчесто користиме едноставни форми. Анализите на моделите се моќни, но лесни за правење – затоа што сите податоци потребни за нив се веќе вградени во алатката или автоматски се извлекуваат од достапните бази на податоци. Со тоа се избегнува чест проблем што се јавува во БИМ – долготрајно внесување на вистинските податоци во моделот.

Spacemaker е одличен пример за користење на моќта на компјутерите во комбинација со употребата на информации за создавање поголема вредност на проектите во моментот кога тоа е и најпогодно. А исто така, ни го покажува начинот на кој би можеле да изгледаат новите алатки – моќта на cloud + генеративен дизајн + оптимизација базирана на точни информации.

Vedran Orešić

Предавач:

Ведран Орешиќ
БИМ Консултант, TD Synnex

Архитект со десетгодишно практично БИМ искуство во многу БИМ проекти од различна големина и сложеност и имплементација на БИМ процесите во многу архитектонски канцеларии.
Како БИМ консултант, тој учествува во организацијата и имплементацијата на БИМ проектите и им помага на различни учесници сами да ги совладаат потребните БИМ вештини.

 

TD Synnex prikuplja podatke u svrhu obrade vaše prijave. Bez navedenih podataka, ne možemo izvršiti vašu prijavu. Podatke koristimo kako bismo vas obavijestili o svim detaljima u vezi s događanjem. Temeljem legitimnog interesa šaljemo informacije o našim događanjima i novostima, svim našim dosadašnjim suradnicima i klijentima. U svakom trenutku se možete odjaviti od primanja novosti. Obavještavamo sve sudionike događanja da će se webinar snimati u svrhu širenja informacija informacija. Za više informacija o obradi osobnih podataka, molimo pročitajte Obavijest o privatnosti TD Synnex.

Аутодеск партнери

Покровител