ADTD Program

Tradicionalna Autodesk konferencija donosi nam, kroz iskustva naših korisnika,  primjere iz BIM prakse te zanimljivu panel raspravu domaćih BIM stručnjaka.

Razmijenite iskustva, naučite nešto novo i proširite svoju mrežu. Vidimo se! 

Blok 1 | 10:00

Otvaranje konferencije

Inovacija – neizbježan dio naših  (profesionalnih) života

Patrik Minks | Autodesk

Govorit će nam o razlozima za inovaciju, kako tome pristupiti i o tome koje inovacije Autodesk nudi ili na kojima radi...

Ovo predavanje će obuhvatiti BIM, suradnju u oblacima, efikasnu upotrebu podataka, održivost, suradnju između građevinske industrije i proizvodnog strojarstva,  IoT i drugim trendovima. Što se tiče proizvoda, posebno će biti spomenuti Insight, Construction IQ, Spacemaker, ACS, Tandem, Innovyze.

Napomena: predavanje će biti na engleskom jeziku.

Autodesk računalni alati u zaštiti graditeljske baštine – obrada 3D scan oblaka točaka i priprema projekata

Dražen Arbutina | URBAAD ARHITEKTURA

Govorit će nam o korištenju 3D scan oblaka točaka u arhitektonskoj praksi.

Staro u novo – kako prebaciti stare instalacije u nove alate

Mario Lukenda | Ured Tri T

Jedan od većih problema kod rekonstrukcija je nepostojanje dokumentacije. Što tada napraviti?...

Papirantu dokumentaciju možemo scanirati i pretvoriti u pdf, na digitalnim podlogama možemo nastaviti raditi. Sve se mora provjeriti u stvarnosti jer često dokumentacija ne odgovara stvarnom stanju. Rješenje koje nudi manji utrošak vremena je 3D scaniranje i pohrana postojećeg stanj u oblak. Oblak se uvlači u Revit gdje dalje obrađujemo ono što je snimljeno i pripremamo podlogu za dalji rad.

BIM koordinacija u prostorima čistih soba

Maja Sviličić | Klimaoprema

Govorit će o tome kako je tvrtka implementirala Autodesk alate - Revit, Inventor, Vault, Navisworks, Construction Cloud na velikim projektima iz područja farmacije i medicine.

Blok 2 | 12:15

Autodesk Cloud – alat za kontrolu i demokratizaciju informacija tokom cijelog projekta

Tomas Lendvorsky | Autodesk

Autodesk Cloud nije samo zajedničko podatkovno okruženje (Common Data Environment – CDE)...

To je isto tako i alat za upravljanje informacijama tijekom projektne faze, podržavanje Open BIM standarda, automatiziranje detekcija kolizija i komunikaciju na projektu. Nakon završetka projekta, informacije se mogu koristiti za izvođenje. Prikupljeni podaci mogu se na kraju koristiti i za kreiranje Digitalnog blizanca.

Napomena: predavanje će biti na engleskom jeziku.

Usklađivanje i implementacija radnog procesa koristeći uslugu Collaboration for AutoCAD Plant 3D na projektu

Zvonimir Kovačev | Ekonerg

Kroz predavanje će se pokazati kratak pregled korištenja programa AutoCAD Plant 3D...

Dalje, videt ćemo i kratak pregled korištenja i usluge za kolaboraciju u Plant 3D-u u kombinaciji s drugim softverima, te će se dati primjer adaptacija radnog procesa kako bi se postigla što bolja usklađenost i učinkovitost tijekom projekta

Kamen po kamen – Hidroelektrana u BIM-u

Petrana Kržanić | Projektni Biro Split 

Predavanje je sažetak dugogodišnje implementacije BIM-a u tvrtku Projektni Biro Split...

Od Inventora, preko Revita i Civil 3d-a, pa sve do BIM360, koristimo Autodeskovu platformu kako bismo naše projekte iz domene energetike učinili što kvalitetnijima. Na konkretnom primjeru HE Kosinj prikazat ćemo dokle smo stigli i što planiramo u budućnosti.

Dynamo, imamo problem

Tea Martinac | Institut IGH

Svima je već poznato da projektanti infrastrukture moraju koristiti veći broj softvera kako bi uspješno izgradili virtualni model...

Izazov projektanata postaje još veći kada neki dijelovi projekta zahtijevaju istovremeno korištenje dva softvera. U takvim situacijama u pomoć stiže Dynamo, Autodeskov alat za vizualno programiranje. U predavanju ćemo vidjeti procese koje koriste Institutu IGH pri povezivanju rada u Civil3D-u i Revit-u korištenjem Dynama, ali i primjere automatizacije procesa unutar svakog pojedinog softvera.

Blok 3 | 14:10

Suradnja na BIM projektu prema ISO standardu

Vedran Orešić | Tech Data

CDE platforme važan su preduvjet svakog uspješnog BIM projekta pa ih tako i ISO standard propisuje i donosi način na koji se suradnja preko takve platforme treba odvijati...

Što trebamo zadovoljiti kako bi smo bili u skladu sa ISO 19560 standardom i kako to implementirati unutar ACC CDE platforme odgovori su koje ćemo dobiti na ovom predavanju.

BIM  – Prednosti i izazovi u upotrebi procesa

Marko Gašić | DCT Group

Čut ćemo kratak osvrt na BIM u Hrvatskoj, prednosti i primjere upotrebe BIM-a te izazove pri implementaciji.

PANEL – BIM manager’s corner

Monika Mlakić | DCT Group

Mirko Jurčević | AWS

Filip Andabaka | Institut IGH

Vedran Orešić | Tech Data – moderator

Popričat ćemo sa domaćim BIM manadžerima koji imaju bogato iskustvo rada na ozbiljnim kako domaćim tako i inozemnim BIM projektima...

Podijeliti će s nama svoja iskustva, upoznati nas što sa sobom nosi takva funkcija, koje zadatke rješavaju na projektima kojima rade, na koje izazove nailaze, kako ih rješavaju, što ih veseli u svakodnevnom poslu… i na još mnoga druga pitanja.

Autodesk partneri