ADTD Predavači

Upoznajte kolege koji će podijeliti svoja BIM iskustva i goste koji će prikazati nove BIM trendove.

Patrik Minks

Territory Account Sales Executive, Autodesk

Patrik već 25 godina djeluje na IT području za građevinsku industriju i promovira digitalnu transformaciju. U proteklih 17 godina obnašao je različite dužnosti unutar Autodeska. Cilj mu je pomoći korisnicima u inovacijama i kreiranju strategije kako bi bili efikasniji, bolji od konkurencije i na kraju ostvarili veću dobit.

Tomáš Lendvorský

Senior Technical Specialist, Autodesk

Tomasova strast su tehnologija, projektiranje i gradnja. Biti na samom izvoru nastajanja naprednih tehnologija je uzbudljiva pozicija. Sa iskustvom rada u niskogradnji i 15-to godišnjim iskustvom implementiranja Autodeskovih proizvoda, pomaže korisnicima da unaprijede svoje procese i izvuku maksimum iz tehnologije koja im je na raspolaganju. Član je radnih skupina unutar Češke agencije za standardizaciju, odgovorne za BIM strategiju u Češkoj.

Filip Andabaka

BIM Manager, Institut IGH

Filip Andabaka je BIM Manager u Institutu IGH d.d. gdje kao Voditelj Centra kompetencija i BIM Manager upravlja procesom implementacije BIM-a. Početne BIM korake napravio je kao arhitektonski BIM Manager radeći za ATP arhitekti i inženjeri, dok su mu trenutno primarni interes infrastrukturni projekti. Certificirani je Revit profesionalac i ovlašteni Autodesk instruktor. Uz to je i član BIM odbora pri Hrvatskoj komori inženjera građevinarstva.

Mirko Jurčević

BIM Manager, Amazon Web Services

Kao dipl.ing.građ. karijeru je počeo 2008. godine na poslovima projektiranja konstrukcija u visokogradnji. Od 2013. godine radi za softver resellera na poslovima podrške, edukacije i implementacije BIM-a različitim tvrtkama.Od 2017. do 2021. radi kao voditelj BIM odjela u velikoj međunarodnoj tvrtki na poslovima projektiranja, proizvodnje i izgradnje podatkovnih centara gdje su sve projekte, sve struke i faze radili kompletno u BIM-u.

2021. godine je radio kao BIM Manager i voditelj odjela konstruktera u podružnici njemačke tvrtke na velikim građevinskim BIM projektima za njemačko tržište.

Od kraja 2021. je zaposlen kao BIM Manager u tvrtki Amazon Web Services (AWS).

Paralelno sa svime, jedan sam od osnivača i trenutni predsjednik udruge BIM Hrvatska čiji je glavni cilj promicanje BIM-a na ovim prostorima.

Monika Mlakić

Information manager, DCT Group

Monika Mlakić,mag.ing.aedif. trenutno je zaposlena kao Operations Manager u firmi Digital Construction Technologies Group Hrvatska. Pored razvoja hrvatskog ureda, Mlakić je trenutno na poziciji Information Managera te je odgovorna za upravljanje informacijama i BIM koordinaciju na različitim europskim projektima poput data centara, zdravstvenih ustanova i stambeno poslovnih objekata.
Monika je ujedno i Regional Lead za Women in BIM Hrvatska i Co-editor BIM Dictionarya Hrvatska. Radeći kao BIM konzultant i buildingSMART Professional Certification predavač, iza sebe ima iskustvo implementacije BIM načina rada u građevinskim i arhitektonskim uredima.

Tea Martinac

BIM Koordinator, Institut IGH

Tea je završila Građevinski fakultet u Zagrebu, a svoj poslovni put započinje radom u području projektiranja hidrotehničkih građevina. Danas je zaposlena na poziciji BIM koordinatora, ali i ovlaštene projektantice specijaliste u Zavodu za projektiranje u Institutu IGH.

Maja Sviličić

Voditeljica tehničke razrade čistih prostora, Klimaoprema

Zaposlena u Klimaopremi od 2016. godine sa željom da savlada napredne softverske alate i implementira nove procese u svakodnevnom radu. U odjelu tehničke razrade čistih prostora radi od 2018. Na početku sa zadatkom da razrađuje 2D dokumentaciju a onda se polako prebacuje na zadatke vezane uz BIM kao što su izrada Revit predložaka i implementiranje BIM procesa rada . U svom radu koristi Autodeskove alate od kojih bi izdvojila Revit, Navisworks i Autodesk Construction Cloud.

Petrana Kržanić

Projektant suradnik u arhitektonskom odjelu / BIM menadžer, Projektni Biro Split

Zaposlena u Projektnom birou Split od 2004. godine na poziciji projektanta suradnika u arhitektonskom odjelu. Sudjelovala je u razradi mnogih arhitektonskih projekata u svim fazama njihovog projektiranja. U proces implementacije BIM-a u tvrtku, uključena je od samih početaka, dok je na projektu HE Kosinj, osim modeliranja arhitektonskog dijela projekta, imala i ulogu BIM menadžerice.

Zvonimir Kovačev

Stručni suradnik, Ekonerg

Magistar inženjer strojarstva na poziciji stručnog suradnika, zaposlen u Ekonergu od 2020., sudjeluje na nizu projekata primarno iz područja energetike, industrije nafte i farmacije. Uvijek spreman za nove izazove, preuzima ulogu implementacije BIM rješenja.

Dražen Arbutina

CEO, URBAAD ARHITEKTURA

doc.dr.sc. Dražen Arbutina dipl.ing.arh. prof.v.š. u trajnom zvanju, ovlašteni je arhitekt i arhitekt urbanist, s dopuštenjem za rad na nepokretnim kulturnim dobrima, te je autor više desetaka studija i projekata, te je kao autor, projektant i glavni projektant sudjelovao u realizaciji većeg broja izvedenih građevina.

U nastavnim aktivnostima sudjeluje od 1996. do danas na nekoliko visokih školskih ustanova uključujući i Arhitektonski fakultet u Zagrebu. Od 2016. predsjednik je Hrvatskog odbora ICOMOS-a. CEO je tvrtke URBAAD ARHITEKTURA iz Zagreba.

Marko Gašić

CEO, DCT Group

Više od 10 godina Marko je sticao iskustvo o industriji radeći na projektima raznih nivoa kompleksnosti – od stambenih preko podatkovnih centara do farmaceutskih projekata u Hrvatskoj i inozemstvu. Njegovo iskustvo proteže se od Revit specijalista do certificiranog BIM menadžera. Dio je DCT Grupe od samog pokretanja i nastoji promicati njezin ugled u VDC sektoru.

Vedran Orešić

BIM konzultant, Tech Data

Već čitavo desetljeće povezan je sa BIM-om na različite načine. Svoje dugogodišnje praktično BIM iskustvo počeo je u uredu de Architekten Cie. gdje je sudjelovao na mnogim BIM projektima - od natječaja do realizacija. Daljnja iskustva stjecao je kao suradnik na mnogim BIM projektima različitih veličina i kompleksnosti i implementirajući BIM procese u mnoge arhitektonske urede.

Kao BIM konzultant sudjeluje u organizaciji i provođenju BIM projekata i pomaže različitim sudionicima da i sami ovladaju potrebnim BIM vještinama.
Ponosan je što je kao Autodesk certificirani trener više stotina kolega podučavao naprednom načinu rada pomoću Autodeskovih alata. Aktivni je promicatelj BIM-a djelovanjem kroz razne udruge i član odbora za BIM HKA. Nedavno se pridružio Tech Data timu s ciljem da što širem krugu kolega pomogne u prelasku na novi način rada.

Autodesk partneri