ADTD Predavači

Upoznajte kolege koji će podijeliti svoja BIM iskustva i goste koji će prikazati nove BIM trendove.

Robert Krešo

CTO, Alfa Therm

Robert Krešo, dipl.ing.str. Zaposlen je u Alfa Thermu od 1995., a tehnički direktor postaje 2009.godine. Zadužen je za tehnološki razvoj i tehničku infrastrukturu Alfa Therm-a. Njegovo dugogodišnje iskustvo u struci kao i kontinuirane stručne edukacije svakodnevno unapređuju rad i razvoj Alfa Therm-a.

Tarik Muhamedagić

Vođa projektnog tima, CT Technologies

Tarik Muhamedagić, MA dipl.ing.arh. je voditelj projektantskog tima u danskoj internacionalnoj kompaniji CT-Technologies ApS, kompaniji specijaliziranoj za projektovanje, inženjering, konsalting i izvođenje objekata sa kontrolisanom temperaturom (hladnjače, distributivni centri, fabrike/postrojenja za preradu hrane i sl.). CT-Technologies projekte najčešće realizuje po design-build ključu, tako da se implementacijom Revita 2017. godine postigla dodatna brzina, preciznost i usklađenost između projektne dokumentacije i specifikacija materijala.

Tarik Turković

CEO, T&E

Tarik Turković, dipl.ing.građ. vlasnik i direktor firme T&E. Studirao građevinu u Sarajevu i Stuttgartu. Statičar sa 14 godina iskustva. Učestvovao na preko 300 domaćih i internacionalnih projekata.

Sabina Bakal

BIM konsultant, Walter AEC

Arhitekta sa iskustvom u stambenim zgradama i dizajnu enterijera. Sabina radi u Walter AEC poslednje tri godine kao BIM konsultant, pretvarajući oblake laserski skeniranih zgrada u BIM modele i pružajući podršku klijentima Faciliti Management-a.

Dado Durić

DOP, APS

Dado Durić rođen 1992. godine u Sarajevu. Po okončanju osnovnog obrazovanja, 2007. godine upisuje Srednju elektrotehničku školu, a visoko obrazovanje nastavlja na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu gdje stiče zvanje Magistra 2017. godine. APS timu se priključuje 2016. godine na poziciju Engineer-a i Lead BIM Engineer-a.

Iznimnim trudom i zalaganjem u periodu od 2016. pa do danas, nakon prve pozicije u APS-u, uslijedila je pozicija Project Managera, Technical Director a sada i Operations Directora. Uzeo je učešće na mnogim značajnim projektima širom svijeta poput: Belatrix (UK), Barts Square (UK), Hoogvliet (NL) ,362 West 125th street (US), Hotel Scandic Spectrum (Denmark), New Union Wharf (UK), Stock Harlem (NL), Weldale Street (UK), Hat & Feathers (UK), Preston Barracks (UK).

Pored zaposlenja u firmi APS, uživa u prenošenju znanja na mlade i perspektivne što potvrđuje angažman u Centru za poslovnu edukaciju (CPE) u ulozi predavača na predmetima Autodesk Revit, Inventor i Autocad.

U predahu od posla uživa u zabavnoj muzici, pjevanju i sviranju gitare.

Dino Balić

Vođa BIM tima, Geobiro

Dino je u posljednjih 5 godina kao modelar, menadžer projekta, vođa BIM tima,) učestvovao i uspješno završio preko 400 Scan2BIM projekata širom Evrope. Njegovo poslovno opredeljenje je Reality Capture, snimanje stvarnosti modernim tehnologijama (fotogrametrija i lasersko skeniranje), te konverzija postojećeg snimka realnosti (oblak tačaka) u format čitljiv svim korisnicima u AEC industriji (BIM / CAD).

Elma Krasny

Partner – Walter AEC

Kao građevinski inženjer i tokom svog dvadesetogodišnjeg iskustva u građevinarstvu, imala je privilegiju da zastupa gotovo sve aktere u građevinarstvu: radila je na gradilištu, kao projektant, predstavljala je investitora. Elma je deo kompanije Walter od početka i tokom deset godina rada za Walter stekla je veliko znanje i iskustvo u BIM-u. Kao Chief Financial Oficer i Business Developer, njena strast je razumjevanje izazova, kombinovanje BIM inovacija i agilnih inženjerskih rešenja koja daju dodatnu vrijednost klijentima i građevinskoj industriji i prave razliku u procesima građevinskih radova.

Muhamed Serdarević

Partner – Normal Arhitektura

Muhamed Serdarević je diplomirani inženjer arhitekture. Arhitekta, suosnivač i partner u birou Normal arhitektura u Sarajevu. Jedan je od osnivača BIM Alijanse u Bosni i Hercegovini.

Vedran Orešić

BIM konzultant, Tech Data

Već čitavo desetljeće povezan je sa BIM-om na različite načine. Svoje dugogodišnje praktično BIM iskustvo počeo je u uredu de Architekten Cie. gdje je sudjelovao na mnogim BIM projektima - od natječaja do realizacija. Daljnja iskustva stjecao je kao suradnik na mnogim BIM projektima različitih veličina i kompleksnosti i implementirajući BIM procese u mnoge arhitektonske urede.

Kao BIM konzultant sudjeluje u organizaciji i provođenju BIM projekata i pomaže različitim sudionicima da i sami ovladaju potrebnim BIM vještinama.
Ponosan je što je kao Autodesk certificirani trener više stotina kolega podučavao naprednom načinu rada pomoću Autodeskovih alata. Aktivni je promicatelj BIM-a djelovanjem kroz razne udruge i član odbora za BIM HKA. Nedavno se pridružio Tech Data timu s ciljem da što širem krugu kolega pomogne u prelasku na novi način rada.

Autodesk partneri