ADTD Predavači

Upoznajte kolege koji će podeliti svoja BIM iskustva i goste koji će prikazati nove BIM trendove.

Tomáš Lendvorský

Senior Technical Specialist, Autodesk

Tomasova strast su tehnologija, projektiranje i gradnja. Biti na samom izvoru nastajanja naprednih tehnologija je uzbudljiva pozicija. Sa iskustvom rada u niskogradnji i 15-to godišnjim iskustvom implementiranja Autodeskovih proizvoda, pomaže korisnicima da unaprijede svoje procese i izvuku maksimum iz tehnologije koja im je na raspolaganju. Član je radnih skupina unutar Češke agencije za standardizaciju, odgovorne za BIM strategiju u Češkoj.

Marko Narić

Rukovodilac inženjerskog odeljenja, BIMEXPERTS d.o.o. 

Marko je vođa inženjerskog departmana HVAC sistema (BIM metodologija rada), zaposlen od osnivanja poslovnice u Novom Sadu, decembra 2018. godine. Master inženjer mašinstva, iskusan u radu sa BIM tehnologijama. Odgovorna osoba za tim koji trenutno broji preko 20 inžinjera. Aktivan učesnik na preko 20 inženjerskih projekata različitih tipova koji variraju od medicinskih i obrazovanih ustanova do poslovno i stambenih objekata projektovani BIM tehnologijom. Komunicira i radi sa klijentima na internacionalnom nivou.

Dado Durić

Direktor operative, APC Fasade

Dado Durić se pridružuje APS timu 2016. godine na poziciju Engineer-a i Lead BIM Engineer-a. Velikim trudom i zalaganjem u periodu od 2016. do danas, nakon prve pozicije u APS-u, usledila je pozicija Project Managera, Technical Directora i sada Operations direktora. Uzeo je učešće na mnogim značajnim projektima širom sveta poput: Belatrix (UK), Barts Square (UK), Hoogvliet (NL) ,362 West 125th street (US), Hotel Scandic Spectrum (Denmark), New Union Wharf (UK), Stock Harlem (NL), Weldale Street (UK), Hat & Feathers (UK), Preston Barracks (UK).

Đina Grozdanović

Arhitektonski tehničar/BIM koordinator arhitekture, Studio A&D

Đina svakodnevno radi u Autodesk programima (Revit, NavisWorks, AutoCAD) u izradi dokumentacije. Proverava Revit modele, Clash detection, piše smernice i pravilnike za ispravno modelovanje i korišćenje softvera. Pravi i ažurira baze familija, Dynamo skripti i prateće dokumentacije. Piše BIM standarde i pravilnike na nivou firme. Vrši obuku tima i implementaciju BIM rešenja.

Predrag Radojević

Diplomirani građevinski inženjer, Reicon gradnja

Nebojša Milovanović

Direktor/Inženjer za konstrukcije, Reicon gradnja

Nebojša je generalni direktora firme, a ujedno osnivač i suvlasnik. Projektovanjem svih vrsta konstrukcija bavi se poslednjih 15 godina. Nesebično pokušava da svoje znanje prenese mlađim kolegama i da ih nauči inženjerskom pristupu rešavanja problema, kako u projektovanju, tako i u izvođenju. Veliki je ljubitelj novih softverskih rešenja, pokušava da na sve moguće načine implementira nove programe i njihove mogućnosti sa iskustvom koje ima. Poseduje iskustvo u oblasti projektovanja svih vrsta konstrukcija od stambeno-poslovnih, pa do energetskih objekata. I dalje uči nove segmente u procesu projektovanja i vođenja projekata.

Miloš Obradović

Vlasnik i direktor, InfraTech

Miloš, suosnivač kompanije i geometar, sa 20 godina iskustva za domaće, a sada sve više za inostrane klijente. U svom radu koristi napredne softverske pakete, kao što su Geo5 i Civil3D, i konstantno radi na unapređenju usluga kompanije.

Dušan Dimitrijević

Vlasnik i odgovorni projektant, InfraTech

Dušan Dimitrijević, suosnivač i odgovorni projektant je master inženjer građevinarstva. Ima više od 7 godina iskustva na poslovima projektovanja i stručnog nadzora u niskogradnji, pretežno za inostrane klijente. U svom radu koristi napredne softverske pakete, Geo5, Civil3d, Revit.

Aleksandar Đikanović

BIM menadžer, Xella Srbija

Aleksandar Đikanović, d.i.a. je Project Manager i BIM koordinator kompanije Xella Srbija. Više od 13 godina rada u kompaniji Xella, Đikanović pruža izuzetan doprinos na podizanju svesti o značaju i unapređenju energetske efikasnosti na građevinskom tržištu Srbije. Đikanović je inicijator BIM Xella aplikacije, koja na lak i dostupan način svojim korisnicima približava BIM metodologiju, što je kompaniju Xella svrstalo među digitalne pionire na građevinskom tžištu.

Vladimir Guteša

Direktor razvoja, TeamCAD d.o.o.

Direktor razvoja TeamCAD-a i predstavništva u Novom Sadu. U kompaniji TeamCAD je od osnivanja 2008. godine. Sertifikovani Autodesk Gold instruktor. Ima bogato iskustvo sa različitim Autodesk rešenjima u oblasti mašinstva i BIM tehnologija. Zadužen za implementacije novih tehnologija i razvoj softverskih rešenja.

PANELISTI

Nenad

Kovačević

Autodesk Application Engineer AEC, TeamCAD d.o.o.

Vedran Orešić

Vedran

Orešić

BIM konsultant, TD SYNNEX

Milan

Tucakov

Suosnivač/R&D menadžer, NS Drafter

Aleksandar Stojković

Direktor, Integral Group

Mina
Jeremić

Arhitekta/BIM koordinator, dA Dizajn Arhitektura

Autodesk partneri